donderdag 12 juni 2008

ZAKELIJK TOERISME VERBETERT HET IMAGO VAN SERVIE!

Zakelijk- en congrestoerisme dragen steeds meer bij aan het verbeteren van het imago van Servië! Vele internationale beurzen, congressen en zakelijke bijeenkomsten worden tegenwoordig ook in Servië georganiseerd. WHO (World Health Organization) is slechts een van de organisaties die in het afgelopen jaar haar internationale bijeenkomst in Belgrado door Servische toeristische organisaties heeft laten organiseren.

Servië heeft in het afgelopen jaar circa $530 mln. verdiend aan toerisme, waarvan inderdaad het grootste aandeel toe te rekenen is aan zakelijk- en congrestoerisme! En, het wordt steeds meer!

Ondanks een onduidelijk toekomstperspectief, blijkt Servië steeds interessanter te worden voor buitenlandse investeerders die in deze sector kansen zien. Ook vele internationale bedrijven, die tot deze markt zijn toegetreden, vinden dat Servië veel te bieden heeft op het terrein van organisatie van internationale beurzen, congressen en zakelijke bijeenkomsten.

Het probleem waar Servië mee worstelt is toeristische infrastructuur, er zijn nog steeds onvoldoende hotels beschikbaar en het wegennet is nog niet optimaal. Aan de andere kant is er een gebrek aan coördinatie van alle toeristische activiteiten, waardoor de efficiency van de organisatie af en toe tekort schiet.

Het Agentschap voor toerisme Servië is om die reden bezig met samenwerkingsovereenkomsten te sluiten met lokale en regionale toeristische organisaties, zodat efficiency van het gehele proces wordt verbeterd en gewenste bevrediging van de klant wordt gerealiseerd!

Geen opmerkingen: