donderdag 12 juni 2008

INVESTERINGEN IN INDUSTRIE ZIJN HARD NODIG

Vanaf 2006 is circa € 9 miljard geïnvesteerd in Servië. Deze investeringen hebben invloed gehad op de economische groei van het land, het verbeteren van de werkgelegenheid en een hoger inkomen per inwoner.

In het afgelopen jaar is er geen sprake van continuïteit geweest, vanwege de politieke situatie in het land en de algehele economische situatie in de wereld. Vele privatiseringen zijn niet gerealiseerd. Buitenlandse investeerders zijn voorzichtig geworden.

Vanaf 2006 is 40% is geïnvesteerd in de financiële sector, 22% in communicatie, 10% in onroerend goed en 8% in handel. Slechts 17% is geïnvesteerd in industrie. De Servische overheid ziet de kansen in industrie, waar vele mogelijkheden liggen voor export.

De Servische overheid is voornemens om ook de wet- en regelgeving aantrekkelijker te maken voor buitenlandse investeerders en wil daarnaast handhaving van dit stelsel als prioriteit stellen. Aan de andere kant stimuleert de Servische overheid lokale bedrijven in buurlanden te investeren om hun waarde bij privatisering te verhogen en meer kennis aan buitenlandse investeerders aan te kunnen bieden.

Geen opmerkingen: