donderdag 12 juni 2008

NEEMT HET OOSTENRIJKSE REED EX THE BELGRADE FAIR OVER?

The Belgrade Fair (Београдски сајам) is de grootste beurs van Servië. Deze beurs biedt vele mogelijkheden voor organisatie van internationale beurzen, congressen en zakelijke bijeenkomsten. Binnenkort zal een tender worden geopend, waarop buitenlandse investeerders op kunnen inschrijven.

Het Oostenrijkse Reed Ex, dat een van de grootste bedrijven is op het terrein van productontwikkeling binnen zakelijk- en congrestoerisme, is al eigenaar van beurzen in Wenen en Salzburg. Het bedrijf heeft te kennen gegeven geïnteresseerd te zijn in de overname van The Belgrade Fair.

Kort geleden heeft serieus overleg plaatsgevonden tussen het top management van Reed Ex en de overheid in Servië. Heel slim, want vanaf het begin wordt Reed Ex op deze wijze geïnformeerd over de plannen en de selectiecriteria. Dat creëert wellicht kansen om de tender te winnen.

Waarom heeft Reed Ex interesse om in Servië te gaan investeren? Ze zijn er ook van overtuigd dat het congrestoerisme in Servië een toekomst perspectief biedt. Ze zijn van plan om €300 mln. in deze sector te investeren!

Tot nu toe zijn Nederlandse investeerders nog niet waargenomen.

Geen opmerkingen: