woensdag 22 oktober 2008

Meer werk maken van Balkan business opportunities

Op 8 oktober jl. bruiste de Kamer van Koophandel Rotterdam van Balkan sferen: de handels- en landbouwattachés en de medewerkers van de Nederlandse ambassades in de Balkan regio waren tijdens de Spreekdagen Westelijke Balkan in Nederland aanwezig. Dit met als doel om Nederlandse ondernemers (in totaal 150) te informeren over de zakelijke kansen in de Balkan.

Er werden verschillende vragen door Nederlandse ondernemers gesteld: over de afzetmarkt, wet- en regelgeving, potentiële afnemers, kansrijke sectoren en samenwerking met de lokale overheden. Vele ondernemers toonden belangstelling voor de investerings- en handel mogelijkheden in fruit-, groente- en bloemensector. Dit heeft nogmaals bewezen dat deze sectoren kansrijke sectoren zijn, waarin Nederlandse ondernemers hun steentje bij kunnen dragen tot de versterking van de concurrentiepositie van de Balkan landen in Europa.

Zo'n 50 deelnemers bezochten tevens het seminar, dat dezelfde middag plaatsvond. 'Nederlandse ondernemers kunnen meer werk maken van Balkan business opportunities', benadrukten alle sprekers tijdens dit seminar in hun speech over hun ervaringen in de regio.

Daarna was voldoende ruimte om met elkaar kennis te maken en praktische kennis over elkaars business in de regio uit te wisselen. Met een stapel visitekaartjes op zak ging iedereen weer naar huis. Het netwerken is de manier om goed op de hoogte te blijven!

Geen opmerkingen: