woensdag 5 oktober 2011

Handelsmissie Servië “Ontdek uw kansen in de Balkan”

van 04-03-2012 tot 08-03-2012

'De Koninklijke Metaalunie organiseert van 4-8 maart 2012, in samenwerking met Sermaya, het Nederlandse adviesbureau voor de regio Balkan, een handelsmissie voor 11 bedrijven naar Servië.

De doelgroep voor deze missie
- Nederlandse innovatieve toeleveranciers en producenten van samengestelde onderdelen voor de machinebouw en toeleveranciers aan de automobielindustrie en scheepsbouw.
- Nederlandse machinebouwers, die hoogwaardige machines en apparaten produceren. Kansrijk zijn hierbij met name machinebouwers binnen de processing industrie, met specifieke aandacht voor landbouw, voedingsmiddelen- en chemische industrie.

Het programma staat open voor ondernemers die willen: exporteren, samenwerken (samen produceren), outsourcen en investeren. De missie biedt Nederlandse bedrijven ondersteuning tijdens de eerste stadia van hun positionering op de Servische markt.

Waarom Servië?
De Servische economie is de grootste en sterkste industriële economie in de Westelijke Balkan. Dit wordt versterkt door haar CEFTA lidmaatschap, waardoor de tariefvrije markt zich uitbreidt tot zo’n 30 mln. consumenten. Bovendien geniet Servië een geliberaliseerde handel met de EU en is omringd door een goede afzetmarkt (Hongarije, Roemenië en Bulgarije). Servië neemt door de lagere productiekosten een concurrerende positie in. Daarbij heeft Servië een vrijhandelsverdrag met Rusland, Turkije, Wit-Rusland en Kazachstan. De Oekraïne is in proces van adoptie. Dit maakt Servië interessant als doorvoerland naar Rusland en de andere genoemde landen. Voor Nederlandse bedrijven met kwalitatief hoogwaardige producten, biedt Servië zeer veel kansen. De machinebouwindustrie wordt aangemerkt als industrie die meerwaarde creëert voor de economie van Servië. Deze zal door de overheid in de komende jaren worden gestimuleerd.

Informatie & aanmelden
Wilt u graag mee met de handelsmissie naar Servië? Klik hier. Aanmelding is mogelijk tot 31 oktober 2011, en na deze datum in overleg. Deelname staat open voor zowel leden als niet-leden van de Metaalunie. De kosten bedragen € 1500,- excl. Btw (voor leden) en € 1950,- excl. Btw (voor niet-leden) per deelnemer, exclusief de eigen reis- en verblijfskosten. Bekijk de deelnemersvoorwaarden en het voorlopige programma.

Contact
Voor meer informatie over Servië of de missie kunt u contact opnemen met Paul Verlinden, Birgit Voorhuis of Ivonne Dentjens van het team Internationaal Ondernemen, tel. 030–6053344, e-mail: internationaal@metaalunie.nl.'

Geen opmerkingen: