donderdag 11 december 2008

PERSBERICHT: Oprichting nieuwe vereniging bij EVD

'Oprichting 'Vereniging 'Dutch Serbian Business Council': een mijlpaal in 2g@there programma op Servië bereikt.

Op maandag 8 december 2008 heeft bij de EVD in het Auditorium de oprichtingsvergadering van Vereniging 'Dutch-Serbian Business Council' (DSBC) plaatsgevonden. Onder het in 2007 begonnen 2g@there programma op Servië hebben de Nederlandse en Servische overheid in een 'Joint Statement' aangegeven dat deze 'Council' zich zou richten op infrastructuur en milieu. Momenteel bestaat de 'Council' uit vier werkgroepen op de terreinen wegen, spoor, milieu en water.

De oprichting van de Vereniging 'Dutch-Serbian Business Council' is de start van het traject waardoor de DSBC eind 2009 op eigen benen komt te staan. Tot die tijd wordt zij door het 2g@there programma met de instrumenten van CPA en G2G bij haar activiteiten ondersteund. Bij de oprichtingsvergadering waren 32 bedrijven aanwezig om over de statuten en het bestuur van de vereniging te stemmen. Deze zijn door de leden unaniem aangenomen.

Op dit moment zijn in totaal meer dan 40 Nederlandse bedrijven actief betrokken bij de activiteiten die in het kader van de DSBC worden gefaciliteerd.

Recente successen zijn verschillende Business to Business projecten die uit de contacten tussen deze Nederlandse bedrijven en de Servische overheid zijn voortgekomen.

Voor meer informatie over de DSBC kun je terecht op de www.dutchserbianinfra.nl. Verder biedt deze site ook informatie over de verschillende werkgroepen, de activiteitenagenda en gegevens van contactpersonen.'

Geen opmerkingen: