zaterdag 10 januari 2009

INSPIRERENDE ZAKELIJKE REIZEN VOOR ONDERNEMERS

De Balkan is een gebied met een nogal negatief imago. Dat maakt mij niet zo blij als ex-Joegoslavische, want de Balkan heeft zeker kwaliteiten waar we niet aan voorbij kunnen! Het is een gebied waar 'het pionieren' dagelijks wordt beleefd, waar gastvrijheid een manier van leven is. Het is tevens een regio met vele zakelijke kansen voor Nederlandse ondernemers, waar ze hun expertise toe kunnen passen of hun exportpotentieel kunnen realiseren.

Het is al een half jaar geleden dat ik het in een van mijn SERMAYA-nieuwsbrieven heel voorzichtig heb laten doorschemeren: samen met mijn ex-collega van de EVD en voormalig adviseur voor Servië en Macedonië, Madelon Knop, heb ik besloten om iets nieuws op te zetten. Dit met het idee om in Nederland nog meer draagvlak te creëren voor de zakelijke kansen in de Balkan!

Om die reden zijn wij afgelopen juli naar Servië en Macedonië geweest, waar wij kennis hebben gemaakt met een aantal succesvolle lokale bedrijven, de beste ambassadeurs die een land zich kan wensen. Toen kwamen wij op het idee: met de meest succesvolle bedrijven uit de regio willen wij gezamenlijk de Balkan 'op de kaart zetten' in Nederland! Dit idee is door de Nederlandse ambassades in de regio zeer goed ontvangen!

Vervolgens hebben wij de afgelopen paar maanden hard gewerkt aan de realisatie van ons idee. We ontwikkelen unieke en inspirerende zakelijke reizen op maat, die wij Nederlandse ondernemers aanbieden. Bij onze reizen staan innovatie en inspiratie, mens en duurzaamheid hoog in het vaandel! Op deze manier brengen wij succesvolle lokale bedrijven onder de aandacht bij (voornamelijk) Nederlandse industriële bedrijven, die naar inspiratie over de grens zoeken!

Tegelijkertijd willen wij duurzaamheidsprojecten in de Balkan ondersteunen! Door middel van ons Balkan Biodiversity Fund (dat binnenkort officieel van start gaat) willen wij de CO2 compensatie voor vliegreizen gebruiken voor het herstellen en uitbreiden van bossen in de regio! Hopelijk zal het binnenkort ook mogelijk zijn om, via de organisatie Trees for Travel (www.treesfortravel.nl), een vrijwillige bijdrage in dit fonds te storten, zodat nog meer gelden worden verzameld en nog meer bomen worden geplant!

Wilt u eens iets anders dan anders? En heeft u zin in een bijzondere reis naar de Balkan, alvast een voorproefje op onze zakelijke reizen op maat? We bieden u twee inspirerende reizen naar Macedonië en Servië aan, tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht, vanaf 13 t/m 18 januari. (Lees meer in het artikel hierboven.)

Daarnaast biedt SERMAYA u een INDIVIDUELE matchmaking/zakelijke reis van max. 4 dagen aan:

WAAR LIGGEN DE KANSEN VOOR MIJN BEDRIJF IN SERVIE?

Geen opmerkingen: